Америка се припрема за одбрану од Кинжала и руског Авангарда

© Sputnik / Captura de pantallaПресретач хиперсоничног оружја
Пресретач хиперсоничног оружја - Sputnik Србија
Пратите нас
Крајем августа су компаније „Локид Мартин“, „Боинг“ и „Рајтеон“ потписали уговоре о изради прототипа пресретача хиперсоничног оружја са Агенцијом за противракетну одбрану.

ДАРПА напредна истраживачка агенција Пентагона и Агенција за противракетну одбрану објавили су у новембру 2018. године тендер за дизајн система који могу пресрести хиперсоничне аеродинамичке циљеве.

Као резултат тога, корпорација „Локид Мартин“ потписала је уговор о развоју прототипа хиперсоничног одбрамбеног пресретача „Валкира“.

Пентагон очекује да „Валкира“ ефикасно одврати Русију и Кину. Пројекат мора бити реализован до 2. маја 2020. године.

Истовремено, „Рајтеон мисил системс“ закључио је уговор вредан 4,445 милиона долара за развој система СМ3-ХАВК.

Такође, компанија „Бинг“ потписала је уговор у износу од 4,357 милиона долара за развој прототипа хиперзвучног ракетног пресретача.

За сада нема детаљнијих информација о овим програмима.

Подсекретар одбране Сједињених Држава Мајкл Грифин изјавио је у јануару 2019. године да ће се спровести студија ефикасности и трошкова размештања пресретача у свемиру.

Поред хиперсоничних ракета, САД се припремају за борбу са крстарећим ракетама.

Почетком септембра на веб страници „Америчке пословне прилике“ објављен је документ Канцеларије за стратешко планирање развоја и експериментирања Ваздухопловства САД. Пентагон је најавио покретање студије о развоју енергетског оружја, чији је циљ заштита ваздушних база од крстарећих ракета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала