Директор Сбербанке упозорава: Спремите се за нову кризу

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаРуске рубље
Руске рубље - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор „Сбербанке“ Герман Греф позвао је јавност да се спреми за нову кризу, везану за пад цена енергената.

Бивши министар економског развоја Русије изјавио је да се плаши изјава о спремности за кризу, јер се „увек спремамо за јучерашњу кризу“.

„Ако се будемо спремали за јучерашњу кризу, ми ћемо пропустити сутрашњу. Пред нама су огромни изазови. Пред нама је сировински шок. Сировински шок под називом —смањење потражње за нафтом у свету и фактички неконтролисано повећање понуда нафте у свету“, рекао је Греф.

Према мишљењу шефа највеће руске банке, таква ситуација ће довести до „врло ниских цена нафте“, много испод 40 долара за барел.

Греф је нагласио да Русија за сада није спремна за нове ризике и позвао да се за њих већ сада припрема. Као основни проблем који треба решити, он је означио диверсификацију економије.

„Ако желимо да будемо спремни за решавање актуелних проблема и дочекамо сутрашње проблеме, треба хитно почети са ефикасним радом. Реч ’ефикасно‘ је овде критична. По мом мишљењу, поново имамо јединствен тренутак за почетак тог посла“, закључио је Греф.

Подсетимо, према буџетским правилима, сви приходи изнад 40 долара за барел нафте сматрају се додатним и одлазе у Фонд националног благостања који је нека врста гаранције буџета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала