Чује ли свемир нашег знања немир?

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Шта нам ново открива недавно објављена књига „Кратки одговори на велика питања“ Стивена Хокинга? На који начин у свом последњем делу славни научник одговара на нека од највећих питања човечанства и колико наука напредује у откривању загонетки у вези са ванземаљском и електронском интелигенцијом и настанком свемира и црних рупа?
Чује ли свемир нашег знања немир?

Да ли наша наука држи корак са светском науком, на то питање у емисији „Орбита културе“ одговарају др Александар Богојевић, директор Института за физику, проф. др Петар Аџић, вођа српске научне екипе у Церну, и Дубравка Драговић, уредница у издавачкој кући „Вулкан“, која објављује Хокингова дела.

Шта садрже староегипатске збирке у нашим музејима, о каквим експонатима је реч и шта све може да виде посетиоци истоимене изложбе у Музеју афричке уметности, откривају кустоси изложбе Емилија Епштајн и Ненад Марковић.

Да ли је ретроспектива таписерија Милице Зорић, отворена у спомен збирци Павле Бељански у Новом Саду, покушај да се исправи неправда учињена једном маргинализованом уметничком изразу, али и неправда према аутору који нас је, захваљујући таписерији, својевремено достојно презентовао у свету, питамо Милицу Орловић Чобанов, ауторку те поставке.

Слушајте нас и сазнајте шта о предстојећем Битефу мисли немачки уметник Антон Роуз, чија је представа „Београд на даљински“ својеврсни пролог овогодишњег фестивала.

О изложби „Кнегиња Јелисавета — дуго путовање кући“, посвећеној кћери кнеза Павла и кнегиње Олге, јединој девојчици и последњем члану владарског дома Карађорђевића, разговарамо са кустоскињом Историјског музеја Србије и ауторком изложбе Тамаром Огњевић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала