Када би странци изашли из БиХ, она би исте ноћи нестала

© Срна / Миленко ШукалоМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је БиХ морање за Србе, који јесу спремни да чувају мир, али не и да трпе тортуру бошњачке политичке елите, преноси Танјуг.

Додик је у Београду, где је присуствовао промоцији питомаца Војске Србије, рекао да ће у Републици Српској веома добро прочитати декларацију СДА, која би требало да буде усвојена на конгресу те странке, а у којој се, између осталог, наводи да је примарни и дугорочни циљ те политичке опције „Република БиХ“.

Поручио је да никакве „Републике БиХ“ нема и да, што се тиче Срба, постоји само Република Српска.

„Уколико је њима дозвољено да раде нешто тако, онда је сасвим нормално да ми сматрамо да је нама дозвољено да се бавимо питањем самоопредељења до отцепљења. Дакле, немамо ниједан разлог да будемо са другима који нас не желе и који не желе да прихвате те реалности“, казао је Додик, пренела је Срна.

Приметио је да СДА већ дуго негира БиХ и да би Бошњаци хтели „БиХ по своме“.

Поновио је да је извориште декларације СДА Исламска декларација Алије Изетбеговића, која је јасно указала на који начин и шта треба да раде.

„Ово је само једна фаза онога што они крајње желе да ураде, али нема БиХ без Републике Српске. Нико ваљда није довољно луд, наиван и блесав да помисли да би неко само укинуо Републику Српску. Они је сигурно не могу укинути јер немају ни разлога, ни могућности да то учине“, навео је српски члан Председништва БиХ.

Истакао је да БиХ одржава међународни фактор, а разједињује ово што ради СДА.

„Нама није уопште једноставно да прихватимо да се налазимо у БиХ, али прихватамо дејтонску БиХ. Они очигледно нису хтели ни да виде, ни да чују, ни да одрже Републику Српску и то ми знамо“, рекао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ каже да у таквој констелацији БиХ нема никакве будућности, јер је место трпљења за све, очигледно и за Бошњаке који су незадовољни.

Додао је да су, с друге стране, Срби задовољни Републиком Српском и они ће је водити тако да у сваком тренутку буде спремна за свој самостални пут.

Република Српска је, истакао је Додик, једина на простору БиХ која може да буде самоодржива, а то не може ни БиХ, ни Федерације БиХ, „јер када би се из њих макли странци, исте ноћи би нестале“.

Према његовим речима, подвала је неолиберални приступ, за који су сматрали да треба да прихвате као свој, као што су биле и многе друге подвале од Дејтонског споразума до данас.

Додик је поновио да су и бонска овлашћења подвала и превара, што је потврдио и дипломата Карл Вестендорп када је говорио да је то против Дејтонског споразума.

„На том противдејтонском споразуму они су направили данашњу БиХ и сада кажу ’дајте нам правну државу‘. Какву правну државу када је настала на неправу?“, упитао је Додик.

Он истиче да је све у континуитету превара.

„То је само један очигледан пример на који начин они мисле да наметну вољу другима. Те воље нема, што значи да никакве ’Републике БиХ‘ нема“, закључио је Додик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала