Мојсиловић: Припадницима војске од новембра повећање плата

© Ministarstvo odbrane / Goran StankovicПромоција најмлађих официра
Промоција најмлађих официра - Sputnik Србија
Пратите нас
Повећање плата припадницима војске може се очекивати од новембра, зјавио је вечерас за јавни сервис начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Он је навео да је повећање плата припадника Војске нешто што је „јако близу и веома видљиво“ и да је то директно везано за одлуку Владе, а да се може очекивати у новембру.

Мојсиловић је рекао и да је имао интензивне разговоре са председником и врховним командантом војске Александром Вучићем и министром одбране Александром Вулином о развоју, опремању и модернизацији Војске Србије.

„Разумећете ме што о детаљима не могу да причам, али одлуке које су донете са нивоа председника републике усмеравају тежиште нашег рада на најмасовнији вид Војске Србије — на копнену војску“, навео је Мојсиловић, додајући да си већ отпочели с опремањем сложеним борбеним системима.

Поменуо је да је реч о хаубицама „нора“ 155 милиметра, односно бобеном возилу „лазар 3“, које до краја године треба да добије још једна пешадијска јединица копнене војске.

Начелник Генералштаба је рекао и да је стање у ратном ваздухопловству тренутно тако да обезбеђује потпуну и пуну контролу ваздушног простора.

Наводећи да је данас био посебан дан за војску, свечан и позитиван, јер је промовисана најмлађа генерација официра, Мојсиловић је подсетио да је промовисано 156 официра.

Мојсиловић је навео и да је у овој генерацији већи број официра, а да је оно што их мотивише да упишу Војну академију пре свега поверење у војску, поверење у државу и патриотизам.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала