Украдена ве-це шоља од чистог злата „Америка“

© AP PhotoВе-це шоља „Америка“
Ве-це шоља „Америка“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Провалници су украли потпуно функционалну ве-це шољу од 18-каратног злата из британске палате Бленам, где је била изложена као уметничко дело, саопштила је полиција.

Ве-це шоља, вредна више од пет милиона долара, била је експонат изложбе дела италијанског концептуалног уметника Мауриција Кателана која је отворена пре два дана у величанственој палати око 100 километара западно од Лондона, преноси Танјуг, позивајући се на Ројтерс.

Шоља, названа „Америка“, раније је изложена у импровизованом тоалету у њујоршком музеју Гугенхајм, где је више од 100.000 посетилаца могло да је користи.

Лопови су са најмање два возила провалили у палату, родно место славног британског премијера из времена Другог светског рата Винстона Черчила, и украли шољу нешто пре 17 часова, саопштила је полиција Долине Темзе.

„Будући да је шоља била повезана са цевима у згради, то је проузроковало значајну штету и поплаву“, изјавила је инспекторка Џес Милн.

Полиција је саопштила да је ухапсила једног 66-годишњег мушкарца због сумње да је умешан у крађу, али да није повратила уметничко дело.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала