Путин на трилатералном самиту у Анкари

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаПредседници Русије и Турске Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган на састанку у Москви
Председници Русије и Турске Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган на састанку у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин креће у Анкару на трилатерални самит о Сирији.

Руски председник ће са лидерима Турске и Ирана разговарати о ситуацији у Идлибу и на североистоку Сирије, где ситуација остаје напета због присуства терориста. Како се очекује, разговараће се и о хуманитарној ситуацији, помоћи избеглицама и обнови инфраструктуре.

Како су саопштили у Кремљу, са Реџепом Тајипом Ердоганом и Хасаном Роханијем Путин намерава појединачно да разговара. Са турским колегом ће разменити мишљење о заједничким енергетским пројектима — изградњи прве атомске централе у Турској и гасоводу „Турски ток“, док ће се са Иранцем дотаћи нуклеарног програма — како сачувати споразум из којег су САД изашле.

Према саопштењима администрације председника Турске, овог пута ће састанак бити одржан у историјском дворцу Чанкаја, који је раније био резиденција премијера земље, као и председника републике до 2014. године.

Москва очекује да самит о Сирији у турској престоници отвори пут за одржавање састанка у истамбулском формату уз учешће Русије, Немачке, Француске и Турске, саопштио је помоћник руског лидера Јуриј Ушаков.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала