Антић: Нафтне компаније да не реагују исхитрено због напада на Саудијску Арабију

© AP Photo / Nabil al-JuraniНафта
Нафта - Sputnik Србија
Пратите нас
Цена деривата на бензинским станицама у Србији неће поскупети у првим данима након терористичких напада у Саудијској Арабији, уверен је министар енергетике Александар Антић.

Он је рекао да су последњи догађаји у Саудијској Арабији свакако у први мах изазвали „значајан раст цена сирове нафте на светском тржишту“, те да ће се тек видети како ће се то даље одразити на цену и снабдевање.

„Нема дилеме да Србија, као увозно-зависна држава, када је сирова нафта у питању, дубоко зависи од цене сирове нафте на светском тржишту. Ипак, сада треба сачекати стабилизацију на тржишту, која се свакако дешава, и у наредним данима видети како ће се ти догађаји рефлектовати на цену у нашој земљи“, рекао је Антић новинарима.

„Видели сте да је цена сирове нафте порасла за двадесетак одсто, али је после дошло до лаганог пада цене. Данас је цена сирове нафте неких десетак одсто већа него пре овог терористичког напада“, рекао је Антић.

Он је нагласио да очекује од произвођача, трговаца и увозника да апсолутно професионално прилазе овој ситуацији и „да овај пик третирају као било који други пик, како са те стране не бисмо имали неку додатну нервозу која би креирала раст цена деривата“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала