Епилог инцидента са севернокорејским рибарима: Руски ФСБ ухапсио 160 особа

© Sputnik / Georgiy Zimarev / Уђи у базу фотографијаОбалска стража Русије
Обалска стража Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски граничари су ухапсили више од 160 држављана Северне Кореје у Јапанском мору због криволова. Том приликом су повређена четири руска граничара, а један од њих је задобио повреде од ватреног оружја, саопштено је из руског Истражног комитета. 

„Након координисаних акција обалске страже, авијације и специјалних снага, граничари су запленили две шкуне, 11 моторних чамаца, а такође су задржали 161 држављанина Северне Кореје. Међу странцима има повређених, којима је пружена неопходна помоћ“, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ Русије.

Руски граничари су одузели задржаним лицима забрањену опрему за риболов.

„Преступници и чамци се спроводе ка луци Нахотка због даљег процесуирања“, додаје се у саопштењу.

Како се наводи, против преступника је покренут кривични поступак због напада на службена лица.

Такође је прецизирано да је стање четворице руских граничара, који су рањени приликом напада, задовољавајуће и не изазива забринутост.

„Здравствено стање четворице граничара, који су рањени у уторак, задовољавајуће је, нема опасности по њихов живот“, саопштено је.

Подсетимо, граничари су у руској економској зони у Јапанском мору открили два севернокорејска рибарска чамца и 11 моторних чамаца који су се бавили криволовом.

Обе шкуне су задржане. Посада прве шкуне је бројила 21 особу, док је посада друге севернокорејске шкуне (више од 45 особа) напала патролни брод.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала