Амерички генерал: Предност НАТО-а над Русијом се истопила

© AP Photo / Patrick SemanskyЏозеф Данфорд
Џозеф Данфорд - Sputnik Србија
Пратите нас
НАТО губи војну предност над Русијом, због чега је и покренута редефиниција стратегије Алијансе, изјавио је шеф америчких снага генерал Џозеф Данфорд.

Према саопштењу које је званично издало америчко Министарство одбране, Данфорд је изјавио да је Русија постала огромна војна претња будући да званична Москва урадила много тога на побољшању своје одбрабмене способности.

Сада је предност коју је НАТО имао истопљена, додао је генерал, због чега је је потребно завршити нову стратегију НАТО што пре.

По том питању огласио се члан одбрамбеног комитета Савета федерације Русије Франц Клинцевич који је рекао да је изјава америчког генерала манипулативна јер оружане снаге Русије и Алијансе не могу бити упоредиве.

„Речи америчког генерала представљају манипулацију, јер Русија нити има ресурса нити снаге да успостваља контролу у другим територијама“, појаснио је он.

Према речима Клинцевича, једино у чему Данфорд може бити у праву јесте што је Русија, у технолошком смислу, подигла ниво својих војних могућности до нивоа на којем се налази НАТО.

„У последњих 10 до 15 година руске оружане снаге су се драстично измениле, модернизовано је наоружање и појавиле су се нове технологије. То је заиста истина“, додао је.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала