Болтон жестоко о Трампу: Његови покушаји преговaрања осуђени на пропаст

© AP Photo / Jacquelyn MartinБивши саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон
Бивши саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон оштро је критиковао Доналда Трампа због његове спољне политике према Ирану, Северној Кореји и Авганистану, сазнаје лист „Политико“.

Он је на затвореној вечери у институту Гејтстоун оценио да је „ужасно лош сигнал то што је Трамп позвао лидере талибана на преговоре у резиденцију Камп Дејвид, имајући у виду да је то показатељ тоталног непоштовања према жртвама терористичког напада 11. септембра“.

Говорећи о преговорима са Северном Корејом или Ираном, Болтон сматра да су било какви покушаји тог типа осуђени на пропаст.

Како тврди, лидери тих земаља су заинтересовани искључиво за укидање санкција против њих и за јачање сопствене економије.

Поред тога, одлука Трампа да не узврати Ирану након што су иранске снаге обориле амерички дрон, даје Техерану зелено светло за нове агресивне кораке.

Један од присутних на вечери у институту, који је желео да остане анониман, испричао је листу „Политико“ и да је Болтон у другим случајевима оштро критиковао Трампа, иако у тим тврдњама није експлицитно користио његово име.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала