Марку Милачићу одређено задржавање у притвору, он поручио: Ово је освета тужилаштва!

© Права Црна ГораХапшење Марка Милачића
Хапшење Марка Милачића - Sputnik Србија
Пратите нас
Предсједнику Праве Црне Горе Марку Милачићу након саслушања које је трајало више од четири сата у Основном државном тужилаштву одређено је задржање.

Милачић је на захтјев тужиоца да потпише записник изјавио:

„Срам вас било што ово радите као да сам неки криминалац, умјесто да ме пустите кући да будем код своје дјеце. Ви сте умјесто тога одлучили да ме као последњег криминалца ухапсите, иако сте могли на основу мог исказа да ме пустите да се браним са слободе. Нисте то хтјели и због тога срам вас било. Напуштам ову просторију јер се боље осјећам у затвору и у притвору, него у овој просторији. Због тога не желим да потпишем ништа што ми тражите. Срам вас било. Напуштам ову просторију.“

Предсједника Праве Црне Горе Марка Милачића су након саслушања одмах спровели у затвор, а приликом увођења у марицу, обратио се присутним са ријечима: „Ово је освета тужилаштва!“

У тужилаштву је тренутно у току процес саслушања генералног секретара Праве Црне Горе Владислава Дајковића, као и члана те партије Драгоја Влаховића. Чланови породице и дио чланства Праве још увијек се налазе испред зграде Основног тужилаштва у Подгорици.

© Права Црна ГораХапшење Марка Милачића
Марку Милачићу одређено задржавање у притвору, он поручио: Ово је освета тужилаштва! - Sputnik Србија
Хапшење Марка Милачића

Неколико десетина грађана окупило се јутрос испред зграде Управе полиције у Подгорици како би пружило подршку ухапшеном лидеру Праве Црне Горе Марку Милачићу.

Подсетимо, црногорска полиција је јуче око 11.20 часова у центру Подгорице ухапсила председника Праве Црне Горе Марка Милачића и генералног секретара те партије Владислава Дајковића.

Милачићу је полиција ставила лисице на руке након што се попео на кров аутомобила и покушао да одржи говор испред зграде Врховног државног тужилаштва.

До инцидента је дошло око 11 часова, када је, како тврди Милачић, полиција „непрописно и незаконито“ зауставила возило Праве са реквизитима, након што су покушали да одрже прес-конференцију испред зграде Врховног државног тужилаштва. Током акције полицајци су користили и спреј за очи.

Милачић је саопштио путем Фејсбука да су му приликом хапшења нанели телесне повреде у виду фрактуре палца леве шаке, као и да су му се појавили хематом и огреботина у пределу руку и леђа.

Милачић је због тога из Управе полиције возилом Хитне помоћи пребачен у Ургентни центар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала