Лавров и Гутереш разговарали о Сирији и Персијском заливу

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са генералним секретаром Уједињених нација Антонијем Гутерешом о ситуацији у Персијском заливу и резултатима петог трилатералног састанка шефова држава-гараната астанског процеса о Сирији у Анкари, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Разматрана су актуелна питања у светској организацији. Посебна пажња била је посвећена задацима помоћи у решавању сиријске кризе у светлу резултата петог трилатералног састанка шефова држава-гараната астанског процеса 12. септембра ове године у Анкари, као и ситуацији у Персијском заливу“, наводи се у саопштењу Министарства.

Разговори председника Русије, Турске и Ирана, Владимира Путина, Реџепа Тајипа Ердогана и Хасана Роханија у понедељак у Анкари били су пети сусрет шефова држава-гараната астанског процеса подршке у решавању сиријске кризе. На састанцима су договорене конкретне мере за побољшање хуманитарне ситуације и интензивирање политичког процеса у Сирији.

Раније су Сједињене Америчке Државе оптужиле Иран за напад на нафтна постројења Саудијске Арабије. Иран то негира. Осим тога, амерички председник Доналд Трамп изјавио је да су Сједињене Америчке Државе спремне да изврше напад на 15 објеката у Ирану, али да се он не жури.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала