Милачић за Спутњик: Обрачунаћу се на суду са свима који су учествовали у инциденту са хапшењем

© Права Црна ГораМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић изјавио је након пуштања на слободу да ће његова странка у наредним данима предузети све хитне мере да се обрачуна са свим учесницима у инциденту са његовим хапшењем, као и да ће поднети кривичне пријаве против поступајућих полицајаца, али и тужилаца и директора Управе полицијe.

„Поднећемо кривичне пријаве и против поступајућих полицајаца који су мени нанели тешке телесне повреде у пределу десне шаке, поднећемо кривичне пријаве против поступајућег тужиоца, врховног државног тужиоца, директора Управе полиције а кренућемо и у даљу правну и сваку другу политичку и ванинституционалну борбу“, нагласио је он у изјави за Спутњик.

Милачић је поручио и да на ово треба гледати као на идеалну прилику да се сви представници опозиције окупе и да се „договоре на који начин да се пружи адекватан одговор овом великом злу“.

„У свему овоме сам најмање битан ја, већ принцип слободе и демократије, јер можете мислити шта они раде обичниим људима, сиромашним и преплашеним, кад ово раде представницима и лидерима црногорске опозиције“, казао је.

Милачић је навео и да је све ово што му се догађало у протеклих неколико дана представљало једну невиђену тортуру, да се није радило ни о каквом правосудном процесу, већ о „модерној инквизицији где је до темеља погажено елементарно право на слободу говора, кретања, окупљања и политичког израза“.

„У овој ситуацији јасно смо могли да видимо да је тужилаштво у Црној Гори најкорумпиранији део друштва“, додао је.

„Ово што се мени дешава као председнику Праве Црне Горе је освета тужилаштва на прес-конференцију и говор који сам одржао на аутомобилу, који је физички спречен да се одржи испред Врховног државног тужилаштва“, истакао је он.

Говорећи о процесу који је вођен против њега, Милачић је рекао да је тужилац у „једном експресном поступку наложио задржавање чланова Прве Црне Горе иако није имао никаквог основа за то.

„Ради се о томе да су решења за задржавања била унапред написана и већ су стајала на столу тужитељке када су осумњичени ушли у канцеларију тужитељке. То је један класичан монтирани процес, а тужилац је потпуно неосновано, нељудски и незаконито одлучио да нас задржи, као да смо ноторни криминалци, а не политичари који желе да кажу свој став“, навео је.

Милачић је додао и да се срећом нашао један частан човек — судија, који је експресно решио да побије то решење о задржавању на основу жалбе нашег адвоката Жане Прашчевић Милачић, на основу које је и пуштен из ћелије.

Милачић је био приведен у среду због нарушавања јавног реда и мира, а током привођења задобио је и телесне повреде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала