Ослобођен руски глумац Устинов

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаГлумац Павел Устинов у притвору
Глумац Павел Устинов у притвору - Sputnik Србија
Пратите нас
Суд у Москви ослободио је из притвора глумца Павла Устинова, коме је раније одређена казна затвора због наношења телесне повреде полицајцу, јавио је извештач Спутњика из суднице.  

„Променити меру задржавања у притвору у забрану изласка из земље“, објавила је судија Јулија Манеркина.

Притвореник ће изаћи на слободу до краја дана.

Случај Павла Устинова

Према наводима истраге, током неодобреног скупа на Пушкиновом тргу 3. августа старији наредник полиције Александар Љагин привео је Устинова због кршења јавног реда. Глумац је пружао отпор приликом хапшења и полицајцу ишчашио лево раме.

Устинов је због тога оптужен за примену насиља опасног по живот и здравље државног службеника. Он се пред судом изјаснио да није крив.

Суд у Москви га је у понедељак прогласио кривим и одредио му казну затвора у трајању од три и по године.

Случај хапшења руског глумца изазвао је велику буру у јавности, а за њега су се заложиле колеге, као и политичари и активисти за људска права, укључујући секретара Генералног савета Јединствене Русије Андреја Турчака, адвоката Анатолија Кучерена, заменика председника Одбора Државне думе Русије за културу Сергеја Шаргунова, начелника Руске гарде Виктора Золотова и многе друге.

У четвртак је Генерално тужилаштво затражило промену мере задржавања и пуштање Устинова. Поред тога, Тужилаштво је сматрало да је казна преоштра и затражило казну која није повезана са затвором. Рочиште по том питању заказано је за 26. септембар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала