С-400 може скинути ореол непобедивости са Ф-35

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаРуски противваздушни лансерни систем С-400 „Тријумф“ у Севастопољу
Руски противваздушни лансерни систем С-400 „Тријумф“ у Севастопољу - Sputnik Србија
Пратите нас
Противваздушни ракетни системи С-400 „Тријумф“ може скинути ореол непобедивости ловцима пете генерације Ф-35 „Лајтнинг II“ у Турској, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Узбуђење и брига Пентагона поводом вероватног скидања ореола о непобедивости ловца Ф-35 уз помоћ турских дивизиона С-400 није без основа“, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, ловци пете генерације Ф-22 „Раптор“ и Ф-35 „Лајтнинг II“ америчке производње „невидиљиви“ су само за америчке пореске обвезнике и иностране купце.

Раније је шеф секретаријата за војну индустрију Републике Турске Исмаил Демир изјавио да ће С-400 који су купљени од Русије бити инсталирани у децембру и почети да се користе у априлу 2020. године.

„Испорука С-400 је скоро завршена. У техничком смислу системи ће бити инсталирани у децембру. Међутим, то не значи да ће они бити спремни за коришћење, јер остаје обука персонала, неки технички моменти. Када ће то бити завршено, системи ће бити у потпуности спремни у априлу“, рекао је Демир, преноси телевизија „Си-Ен-Ен Турк“.

У јулу је магазин „Дифенс њуз“ навео неколико начина како да Турска истовремено користи С-400 „Триумф“ и Ф-35 „Лајтнинг II“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала