Ухапшен Вујошевић: Станковић и Катнић ће га „испитати“ да ли су примали паре од њега

© AP Photo / Risto Bozovic / Полиција Црна Горе у Подгорици
Полиција Црна Горе у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Секретар Врховног државног тужилаштва (ВДТ) Ненад Вујошевић ухапшен је нешто после 9.30 часова на подгоричком аеродрому, сазнају ТВ „Вијести“.

Саговорник ТВ „Вијести“ додаје да ће се он ускоро наћи у Специјалном тужилаштву.

Вујошевић се сумњичи да је део криминалне групе на чијем је челу председник „Атлас групе“ Душко Кнежевић.

Он је у телефонским разговорима са Кнежевићем тврдио да је подмићивао врховног тужиоца Ивицу Станковића, који је то демантовао.

Снимак који је објавио Душко Кнежевић - Sputnik Србија
Душко Кнежевић објавио нови снимак

Кнежевић телефоном разговара са секретром Врховног државног тужилаштва Ненадом Вујошевићем Неном, који му између осталог потврђује да је носио паре врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу, које је Душко Кнежевић слао.

Након овог скандала, Врховно државно тужилаштво је организовало прес-конференцију. Станковић се обратио медијима, али је одмах након своје изјаве напустио прес због, како су истакли, унапред преузетих обавеза.

„Тужилаштво је спремно да се обрачуна са криминалом, како ван, тако и унутар њега“, поручио је Станковић и након тога напустио прес.

Након првог снимка у којем секретар Врховног државног тужилаштва Ненад Вујошевић Нено говори како је предавао новац врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу, на следећем снимку Вујошевић обавештава Душка Кнежевића да је причао са Специјалним државним тужиоцем Миливојем Катнићем. Претходно је у Игалу разговарао са Ивицом Станковићем на захтјев Кнежевића, преносећи му Кнежевићеву поруку да ће објавити да га је потплаћивао ако не пусти из притвора Дејана Секулића.

Вујошевић је прошлог петка напустио Црну Гору два дана пре објављивања првог аудио-снимка.

Душко Кнежевић је у разговору за „Начисто“ казао да је подмићивањем тужилаца омогућио да део блокираног новца страних клијената у „Атлас“ и ИБМ банци буде одблокиран. Најавио је и нове снимке у којима се помиње син Ивице Станковића.

Кнежевић је истакао да Тужилаштво мора истражити врховног тужиоца.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала