Запад штити либерализам док уводи санкције и бомбардује државе

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров  - Sputnik Србија
Пратите нас
Запад заговара либералне вредности, док у исто време води политику санкција, војних претњи, бомбардовања суверених држава, написао је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров у чланку „Свет на раскршћу и будућност система међународних односа“, уочи отварања 74. седнице Генералне скупштине Уједињених нација.

„Либерализам, којег штити запад, у центар ставља личност, његова права и слободе. Поставља се питање: како се с тим слажу санкциона политика, економски притисци и отворени војни изазови против читавог низа независних држава — Кубе, Ирана, Венецуеле, Северне Кореје, Сирије“, пита се Лавров и додаје да санкције директно ударају на благостање и социјално-економска права обичних људи.

„Како су компатабилни заштита људских права и бомбардовање суверених држава, свесно рушење њихове државности које доводи до погибије стотине хиљада људи и које је осудило милионе Ирачана, Либијаца, Сиријаца и представника других народа на страдања“, наставио је шеф руског дипломатског ресора. Он је нагласио да су „авантуре арапског пролећа“ уништиле јединствени етноконфесионални мозаик на Блиском истоку и северу Африке.

Министар је нагласио да се државе које себе представљају као еталон демократије „брину о њој само када од одређених држава траже да уведу ред у својој кући по западним стандардима.

„А чим почне да се говори о потреби за демократијом у међудржавним контактима, они избегавају поштен разговор или покушавају да тумаче међународно-правне норме по своме“, указао је Лавров на парадоксалну ситуацију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала