Мадуро захвалио Путину на подршци венецуеланском народу

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаПредседник Венецуеле Николас Мадуро
Председник Венецуеле Николас Мадуро  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Венецуеле Николас Мадуро је захвалан Русији за подршку суверенитета јужноамеричке државе и солидарност са њеним народом, изјавио је у интервјуу за телевизију „Русија 24“.

„Русија са њеним глобалним лидерством је одлучно подржала Венецуелу и њено право на мир. И ја захваљујем Русији и читавом руском народу за његово разумевање и за њихову солидарност са народом Венецуеле“, рекао је он.

Мадуро је нагласио да Русију и Венецуелу повезују односи који карактеризује узајамно поверење лидера. Он је саопштио да се налази у сталном контакту са председником Русије Владимиром Путином.

„Ми смо се безброј пута састајали у Москви, као и на различитим међународним нивоима. Ми стално размењујемо писма са заједничким погледима и предлозима о развоју билатералних односа, разговарамо телефоном. И наравно, наредних дана, недеља, наставићемо да унапређујемо наше односе и даље“, додао је он.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио да посета председника Венецуеле Русији очекује у блиској будућности. У јулу је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков за време посете Каракасу разговарао о припремама посете Мадура Русији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала