Амбасада САД: Помно ћемо пратити Жандармерију Републике Српске

CC0 / Pixabay / Застава САД
Застава САД - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасада САД саопштила је данас да ће наставити помно да прати Жандармерију Републике Српске и све друге нове полицијске структуре у БиХ, да би обезбедили да оне делују конзистентно, у складу с постављеним циљевима.

То је саопштено сарајевском порталу „Аваз“ из Амбасаде САД, а након што је у Центру за обуку у Залужанима, код Бањалуке, раније данас постројена нова организациона јединица Министарства унутрашњих послова РС — Јединица жандармерије.

У саопштењу Амбасаде САД се наводи да они улажу милионе долара у БиХ да би дали подршку немилитаризованим полицијским агенцијама, чија је одговорност, пре свега, заштита интереса грађана, пренео је Танјуг.

„И даље ћемо одговоран рад полиције, чија је мисија искључиво цивилна, сматрати приоритетом за целу БиХ. Полицијске снаге у БиХ морају бити професионалне, одговорне, координиране и интероперабилне с другим агенцијама за спровођење закона ради суочавања са заједничким претњама, заштите интереса грађана и очувања стабилности БиХ“, навели су из Амбасаде САД.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала