Кисељов објаснио: Зашто је Спутњик постао важан извор информација широм света

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаГенерални директор новинске агенције „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов на Источном економском форуму у Владивостоку
Генерални директор новинске агенције „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов на Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Спутњик је постао важан извор у многим земљама света јер нуди алтернативну информацију и шири идеју слободе, изјавио је генерални директор „МИА Русија севодња“ Дмитриј Кисељов.

Он је подсетио да је Спутњик инострани бренд међународне информационе куће „Русија севодња“ који ужива велику популарност међу становницима многих земаља света.

„У Абхазији је Спутњик најпопуларнији медиј, у Грузији такође. Први смо и у Киргизији, Молдавији и Јерменији. Када је реч о Европи, рекао бих и да смо у Француској међу првима — што нас Макрон више куди, то смо популарнији“, рекао је он.

Кисељов је појаснио и да је Спутњик професионална редакција која је окупила локалне новинаре и објављује како информације о земљи у којој послује, тако и о Русији, нудећи на тај начин „алтернативну информацију“.

„У последњих 30 година ситуација се променила, јер су Русија и Запад заменили улоге. Сада је Русија та која нуди слободно тржиште, залаже се за слободу речи. Русија је та која инсистира на слободи кретања и спремна је да укида визе“, навео је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала