Кремљ обећава оштру реакцију на америчко одбијање виза руским дипломатама

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаКремљ
Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ је уверен да су САД прекршиле међународна правила када нису издале визе руским сенаторима ради учешћа на Генералној скупштини УН, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Ситуација је забрињавајућа и недопустива. Вашингтон крши своје међународне обавезе. То је директно кршење међународних обавеза Вашингтона, јер се не ради о билатералној посети, већ о посети руске делегације Генералној скупштини УН“, рекао је представник Кремља новинарима.

Он је нагласио да у таквим случају „Америка даје своју територију седишту УН и фактички једино што Вашингтон може да уради јесте да ограничи боравак чланова руске делегације на територију Њујорка“.

„САД немају право да уводе друге рестрикције онима који иду у Генералну скупштину УН“, нагласио је Песков.

Он је констатовао да су сада та правила прекршена.

„То несумњиво захтева оштру реакцију Москве и ништа мању реакцију, према нашем мишљењу, Уједињених нација, јер ситуација се непосредно тиче УН и њеног седишта“, казао је портпарол руског председника.

Представнику Амбасаде САД у Русији предата је протестна нота због одбијања Вашингтона да изда визе члановима руске делегације која је требало да учествује у раду Генералне скупштине УН.

Подсетимо, неколико чланова Савета Федерације, укључујући шефа Комитета Савета Федерације Русије за међународне послове Константина Косачова, који треба да учествују у раду годишњег заседања Генералне скупштине УН, није добило америчку визу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала