Мадуро креће за Русију

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаПредседник Венецуеле Николас Мадуро
Председник Венецуеле Николас Мадуро  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Венецуеле Николас Мадуро саопштио је да ће у наредним сатима кренути за Русију, где планира да се састане са својим руским колегом Владимиром Путином.

„Вечерас крећем у званичну посету Русији, како бих се састао са нашим пријатељем — председником Путином“, казао је Мадуро. 

Према његовим речима, током посете ће се такође састати са руским привредницима.

„Размотрићемо динамику развоја наших билатералних односа и могућности да им дамо додатни импулс“, додао је он.

Раније је портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио да ће се посета председника Венецуеле Николаса Мадура Русији одржати у најскорије време, а да ће њен тачан датум бити објављен накнадно.

У Венецуели су 21. јануара почели масовни протести против актуелног председника Венецуеле Николаса Мадура. Председник Парламента Венецуеле Хуан Гваидо се 23. јануара прогласио за привременог шефа државе. Сједињене Америчке Државе и низ других земаља су признале Гваида и захтевају од председника Венецуеле Николаса Мадура, ког не сматрају легитимним шефом државе, да не дозволи насилне акције против опозиције. Мадуро је Гваида назвао „марионетом Сједињених Америчких Држава“. Лидера Венецуеле Николаса Мадура као легитимног председника подржавају Русија, Кина, Турска и низ других земаља.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала