Руски генерал открива како терористи праве дронове

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Уђи у базу фотографијаРуски војници у бази Хмејмим у Сирији
Руски војници у бази Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Нападачки дронови терориста могу да лете 150 километара и да се подигну на висину од 4.000 метара, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

„То је врло озбиљно“, рекао је он, показујући новинарима дронове терориста који су оборени у септембру на прилазу бази Хмејмим.

Како је навео генерал, конструктори тих дронова, без обзира на спољашни изглед модела, користили су савремена техничка решења која захтевају специјалну опрему.

На једном нападачком дрону инсталирали су систем за навигацију, три антене, специјалне конзоле за причвршћивање муниције, док се на другом налазио погонски систем са бензином, који је у ствари био обично буре са пет литара бензина, истакао је Конашенков.

„Механизам за испаљивање муниције био је много занимљивији. Када се дрон приближавао одређеној тачки, једноставно би избацивао муницију са висине од 1.500 до 2.000 метара“, приметио је руски генерал.

Он је додао да милитанти усавршавају техничка решења.

„Ми видимо да се склапање врши по неким шемама. Терористичким групама помаже неко ко познаје те технологије“, закључио је Конашенков.

Подсетимо, руски ПВО на авио-бази Хмејмим оборио је два дрона 3. септембра. Такви напади су врло чести у последњих годину дана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала