Трамп пред говорницом УН позвао свет на пооштравање санкција Ирану

© AP Photo / Mary AltafferАмерички председник Доналд Трамп у УН
Амерички председник Доналд Трамп у  УН  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп позвао је нације широм света да пооштре економску омчу око иранске економије, рекавши да ниједна земља не треба да подржи иранску „крвничку пожуду“.

„Све земље имају обавезу да делују“, рекао је Трамп на заседању Генералне скупштине Уједињених нација, на којем Србију представља председник Александар Вучић.

„Ниједна одговорна влада не би требало да субвенционише иранску крвничку пожуду. Све док се иранско грозно понашање настави, санкције неће бити укинуте. Оне ће бити пооштрене“, рекао је Трамп, пренео је Ројтерс.

Амерички председник је позвао нације широм света да прихвате национализам и одбаце глобализам, поручивши да мудри лидери стављају свој народ и земље на прво место.

„Слободни свет мора да пригрли своје националне темеље. Не сме да покуша да их избрише или замени. Будућност не припада глобалистима, будућност припада патриотама“, рекао је Трамп.

Амерички председник је оштро критиковао кинеску трговинску праксу и изнео наду да би две економске суперсиле могле да постигну договор о међусобном трговинском спору.

„Они су прихватили економски модел који зависи од масивних тржишних баријера, велике државне субвенције, манипулације валутом, присилних трансфера технологије и крађе интелектуалног власништва и такође, пословних тајни у великом обиму“, рекао је Трамп.

„Што се Америке тиче, ти дани су готови“, истакао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала