Хелоу Кити помаже одрживи развој на планети

© AFP 2023 / Frederic J. BrownХелоу Кити - чувени јапански лик
Хелоу Кити - чувени јапански лик  - Sputnik Србија
Пратите нас
Уједињене нације и компанија „Санрио“ покренули су у седишту Уједињених нација стратешку сарадњу у циљу промоције Циљева одрживог развоја (ЦОР) путем новог глобалног видео-серијала на Хелоу Кити каналу на Јутјубу.

Кроз ову сарадњу Хелоу Кити ће указати на шест од седамнаест циљева одрживог развоја, представљајући их кроз глобални видео-серијал „Хелоу глобал гоалс“, који ће пратити и ознака #HelloGlobalGoals.

Први видео емитован је данас, првог дана Самита „Циљеви одрживог развоја 2019“, и приказује разговор између заменице Генералног секретара УН Амине Мохамед и Хелоу Кити. Накнадни видео-материјали биће објављивани месечно на енглеском и јапанском језику.

Шест циљева који ће бити приказани у видео-серијалу „Хелоу глобал гоалс“: Циљ 3 — Добро здравље и благостање, Циљ 4 — Квалитетно образовање, Циљ 5 — Родна равноправност, Циљ 11 — Одрживи градови и заједнице, Циљ 13 — Климатске акције и Циљ 14 — Живот испод воде.

Од септембра 2018. године Хелоу Кити активно ствара видео-материјале на свом каналу на Јутјубу, како би објаснила 17 циљева јапанској публици и да би указала на рад људи у Јапану на њиховој имплементацији.

У даљем раду Хелоу Кити ће проширити обим својих видео-снимака, уз подршку Иницијативе за креативну заједницу Уједињених нација, како би створила садржај базиран на темама Циљева одрживог развоја за своје љубитеље широм света. Хелоу Кити ће сарађивати са експертима УН и посетити пројекте Уједињених нација широм света.

„Хелоу Кити доводи своју огромну базу фанова нашим глобалним напорима да образујемо младе људе у свим деловима света, како о циљевима одрживог развоја, тако и о разлозима због којих они треба да буду укључени у остваривање тих циљева“, рекла је Мелиса Флеминг, подсекретар за глобалне комуникације Уједињених нација.

Светски лидери усвојили су 17 Циљева одрживог развоја на историјском самиту Одрживог развоја у септембру 2015. године. Обухватајући све — од здравља, до родне равноправности и образовања, циљеви ће мобилисати напоре широм света — да би се окончали сви облици сиромаштва, да би се борило против неједнакости, да би се заштитила животна средина и да би се указало на климатске промене, као и да се осигура да нико не буде заборављен.

Од креирања цртаног лика Хелоу Кити, овај серијал је постао глобална медијска франшиза, која укључује линију одевних предмета, играчке, стрипове, анимиране серијале, популарну музику и друге медије. Данас су 50.000 различитих Хелоу Кити производа доступни у 130 земаља широм света. У 2019. години обележава се 45. годишњица од стварања анимираног лика Хелоу Кити.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала