Специјални суд за злочине ОВК упутио 15 нових позива у Приштину

CC BY-SA 3.0 / wikipedia/Europol Headquarters / Седиште суда за ОВК налази се у бившој згради Европола у Хагу
Седиште суда за ОВК налази се у бившој згради Европола у Хагу  - Sputnik Србија
Пратите нас
Тужиоци Специјалног суда у Хагу, формираног за злочине које су починили бивши припадници такозване ОВК над Србима и другим неалбанцима током последњих сукоба на КиМ, упутили су петнаестак нових позива за саслушање бившим припадницима те терористичке паравојске.

То је, према писању „Газете експрес“, потврдио потпредседник такозваног удружења косовских ветерана и бивших припадника терористичке ОВК Насим Харадинај, додавши да су овог пута позиве добили бивши припадници такозване ОВК, али и цивили.

Насим Харадинај је рекао да се Специјални суд према припадницима такозване ОВК односи као према робовима. Сматра да су ти позиви на саслушања „подсмех косовским институцијама“, преноси Танјуг.

Харадинај каже да су ти позиви за саслушање бесмислени и њима се неки позивају као сведоци, неки као осумњичени, а неки и као осумњичени сведоци.

„Те позиве они шаљу као да смо ми робови“, рекао је Насим Харадинај.

Каже да је о нехуманом односу Специјалног суда према бившим прпадницима терористичке ОВК ово такозвано удружење обавестило адвокате Краљевског суда у Великој Британији.

„На састанку са адвокатима Краљевског суда Велике Британије који смо имали били су изненађени нашим жалбама на такав приступ Специјалног суда. Обећали су нам да ће се позабавити овим питањем и да ће налазе објавити у најпопуларнијим британским и америчким новинама, а обећали су и да ће се обратити и тужиоцима Специјаног суда“, рекао Насим Харадинај.

Насим Харадинај је потврдио да је бивши припадник терористићке ОВК Петрит Бојаџију отпутовао у Хаг, где ће данас бити саслушан у тужилаштву Специјалног суда.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала