Русија наставља са модернизацијом авио-базе у Сирији

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски војни авиони у бази Хмејмим у Сирији
Руски војни авиони у бази Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Русије наставља са модернизацијом руске авио-базе „Хмејмим“ у Сирији, и то у циљу ширења могућности аеродрома, саопштио је заменик команданта Ваздухопловног пука, а преносе руски медији.

„Реконструкција аеродрома се наставља, развија се инфраструктура целе ваздушне базе, укључујући и стамбене и културне објекте“, истакао је он.

Он каже да „Хмејмим“ представља савремену авио-базу Ваздухопловних снага Русије, са аеродромом прве класе, који је способан да прими све врсте летелица — од хеликоптера, до тешких авиона и носача ракета.

„Тренутно се реконструише друга писта, која ће раширити могућности базе. Изграђени су нови објекти за авионе. Ове структуре ће штитити у случају напада борбених беспилотних летелица, као и од кише и директне сунчеве светлости“, додао је официр.

Он је нагласио да је у заштитним објектима могуће танковање горива, што значајно смањује припрему летелице за друго полетање.

Официр је навео и да пилоти данас углавном изводе летове у циљу обуке.

„Тренутно се у ваздушној бази налази око 30 летелица. Реч је о савременим ловцима Су-35С, Су-34 и Су-24 и о војним хеликоптерима Ми-35 и Ми-8АМТШ“, закључио је заменик команданта Ваздухопловног пука.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала