Времена се мењају: НАТО признао технолошке успехе Русије

© AP Photo / Virginia MayoГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг упозорио: Поделе између Сједињених Држава и њихових европских савезника неће нестати
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг упозорио: Поделе између Сједињених Држава и њихових европских савезника неће нестати - Sputnik Србија
Пратите нас
НАТО се суочава са порастом конкуренције Русије и Кине у технолошкој сфери, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

Столтенберг је рекао да је војно-политички блок током 70 година предузимао напоре како би постигао технолошку превласт над противницима.

„Међутим, време се мења“, нагласио је Столтенберг.

„Данас треба да удвостручимо наше напоре како бисмо били сигурни да над нама неће бити супериорности“, изјавио је он.

Генерални секретар НАТО је нагласио да Русија развија сопствени интернет и да стално модернизује оружане снаге. Он је подсетио и на последње руске успехе у области хиперзвучног оружја.

Столтенберг је нагласио и успехе Кине, која ради на изради нове мреже 5Г, као и Северне Кореје и Ирана, који „користе сајбер, беспилотне и ракетне технологије како би претили суседима и унапређивали своје интересе“.

„Будућност НАТО зависи од увођења нових технологија“, закључио је Столтенберг.

Русија је једина држава у свету која је званично саопштила да располаже хиперзвучним оружјем.

Руски председник Владимир Путин је саопштио да је почела серијска производња ракетног комплекса „Авангард“ и да је успешно тестирана хиперзвучна противбродска крстарећа ракета „Циркон“. Америчка војска је саопштила да је тек почела да ради на хиперзвучном оружју.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала