До краја године пет земаља повлачи признање Косова

© SputnikКосово застава и градилиште
Косово застава и градилиште - Sputnik Србија
Пратите нас
Пет земаља ће до краја године повући или суспендовати признање такозване државе Косово, изјавио је данас у Њујорку шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који је био члан српске делегације на 74. заседању Генералне скупштине Уједињених нација.

„Један од наших циљева у УН је био да разговарамо са земљама које су некада признале Косово да преиспитају своје одлуке. У том смислу смо имали велики број састанака и разговарали смо са представницима тих земаља. Оно што је сигурно је да ће веома брзо број земаља које су признале Косово пасти испод половине укупног броја земаља чланица УН“, рекао је Дачић.

Још један од циљева српске делегације у УН, наводи Дачић, био је и да земље које нису признале независност Косова остану при том ставу и да наставе да поштују територијали интегритет Србије.

„И са те стране смо добили уверење да никаквих промена тог става неће бити. Сваки наш разговор био је у вези и са Интерполом, и сигурни смо да Косово нема шансе да постане члан Интерпола ни на овом заседању у Чилеу у октобру“, подвукао је Дачић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала