Мајка Југовића: Анимација истинске боли

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
Како се прави анимирани филм на тему чувене народне песме „Смрт Мајке Југовића“, остварење које светску премијеру има на наступајућем фестивалу „Балканима“, у емисији „Орбита културе“ открива редитељ филма Михајло Драгаш.
Мајка Југовића: Анимација истинске боли

Да ли је, после вишегодишњег рада и великог броја изложби којима је обележена стогодишњица од избијања Великог рата и век од победе у њему, Историјски музеј Србије задовољан учињеним? Шта је ново откривено у истраживању ове велике приче, имамо ли тачне податке о броју погинулих и несталих и да ли је ова музејска институција у свом истраживању отишла корак даље — питамо др Душицу Бојић, директорку ИМС и Небојшу Дамњановића, музејског саветника.

Слушајте нас и сазнајте шта је у завршници Битеф фестивала публици представила Лусијана Лара, кореограф бразилске плесне представе „О месу и бетону“.

Какве су се песме нашле на новом, другом по реду, албуму Ане Ћурчин и шта очекује од предстојећег концерта, који ће се одржати 4. октобра у Дому омладине — питали смо младу кантауторку.

А на међународном фестивалу прозе „Просефест“, који је у Новом Саду беседом отворио писац Миљенко Јерговић, звезда фестивала био је руски писац Виктор Јерофејев, добитник књижевне награде „Милован Видаковић“. У просторијама београдске куће „Геопоетика“, његовог издавача у Србији, Спутњик је разговарао са чувеним писцем.

О обележавању великог јубилеја — 120 година Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ разговарамо са мајором Николом Живковићем, руководиоцем оркестра, и са композитором и аутором аранжмана Војканом Борисављевићем.

Емисију „Орбита културе“ слушајте суботом од 10 часова на таласима Радија Студио Б и онлајн на нашем сајту.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала