Медији: Наставак трговинских преговора Кине и САД у октобру

© AP Photo / Ted S. WarrenКинеска и америчка застава
Кинеска и америчка застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Трговински преговори између Сједињених Америчких Држава и Кине требало би да се наставе 10. октобра у Вашингтону, јавила је телевизија Си-Ен-Би-Си, позивајући се на три извора.

Према наводима једног извора, кинеску делегацију ће на преговорима предводити вицепремијер Државног савета Кине Лу Хе.

У четвртак је званични представник Министарства трговине Кине Гао Фенг изјавио да се кинеске власти активно припремају за тринаесту рунду трговинских преговора са Сједињеним Америчким Државама.

Кина и Сједињене Америчке Државе већ неколико месеци воде напете преговоре с циљем уклањања трговинских противречности, од којих је последњи, 12. круг, одржан у Шангају 30. и 31. јула. Ове недеље радне групе двеју земаља планирају да прелиминарно размотре проблеме трговинског дисбаланса и заштите инвеститора. Према речима потпредседника Државног савета Ли Хеја, Пекинг је позитивно оценио кораке америчке стране, која је одложила повећање царина са 25 на 30 одсто на кинеску робу у вредности од 250 милијарди долара са 1. на 15. октобар. Кинеске власти су, са своје стране, одлучиле да од 17. септембра скину додатне царине на 16 врста робе из Сједињених Америчких Држава.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала