Москва: Надамо се да Путинови разговори са Трампом неће бити обелодањени

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПортпарол руског председника Дмитриј Песков
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ се нада да у односима САД и Русије неће доћи до тога да буду објављени разговори између председника Доналда Трампа и Владимира Путина, како се десило са разговором америчког лидера и украјинског председника Владимира Зеленског, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У овом случају још једном понављам да су све те објаве искључиво унутрашња ствар САД, и ми не планирамо да се мешамо у то. Наравно, тај поступак је прилично необичан. По правилу, материјали таквих разговора на нивоу шефова држава класификују се или као поверљиви или као строго поверљиви, и то је уобичајена светска пракса. И, наравно, обично се то не објављује“, рекао је Песков, коментаришући став Кремља о објављеним разговорима између председника САД и Украјине.

Он је додао да је то у сваком случају учињено уз сагласност Украјине.

„Ми се надамо да у нашим билатералним односима, где и без тога постоји много проблема, и то веома озбиљних, нећемо доћи до тога“, додао је портпарол Кремља.

Песков је такође истакао да се руској страни досад нико није обраћао нити тражио сагласност за објављивање таквих разговора.

Раније је администрација америчког председника на сајту Беле куће објавила стенограм телефонског разговора Доналда Трампа и његовог украјинског колеге Владимира Зеленског, који је одржан 25. јула. Како оцењују медији, управо је овај разговор Трампа и Зеленског био повод за покретање процедуре импичмента америчког председника. У стенограму се може видети да је током телефонског разговора заиста било речи о истрази послова сина Џоа Бајдена, Хантера Бајдена, у Украјини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала