Председник Ел Салвадора изненадио све на седници Генералне скупштине УН

© AP Photo / Richard DrewПредседник Најиб Букеле снима селфи током обраћања на Генералној скупштини УН
Председник Најиб Букеле снима селфи током обраћања на Генералној скупштини УН - Sputnik Србија
Пратите нас
Пре почетка свог првог обраћања пред Генералном скупштином УН, 38-годишњи председник Ел Салвадора Најиб Букеле затражио је од публике да сачека секунд. На изненађење многих, он је извадио свој мобилни телефон и направио селфи.

Потом је уследила порука: „Верујте ми, много више људи видеће овај селфи него што ће чути овај говор“, рекао је Букеле пре свог обраћања, позвавши Уједињене нације да ухвате корак с временом и светске лидере да се више повежу с младима својих земаља.

Како преноси сарајевска телевизија Н1, бивши градоначелник Сан Салвадора често користи друштвене мреже. У говору је своју победу на изборима приписао овладавању платформама као што је Фејсбук лајв, додајући да његови политички супарници не схватају потпуно значај друштвених мрежа.

Букелеова супруга Габријела довела је њихову ћеркицу Лејлу да слуша председников говор.

© AP Photo / Kevin HagenПрва дама Ел Салвадора Габријела Родригез де Букеле са ћерком Лејлом присуствује обраћању свог супруга у Уједињеним нацијама
Председник Ел Салвадора изненадио све на седници Генералне скупштине УН - Sputnik Србија
Прва дама Ел Салвадора Габријела Родригез де Букеле са ћерком Лејлом присуствује обраћању свог супруга у Уједињеним нацијама

Након што је завршио обраћање, Букеле је поставио фотографију на Твитер, где је „зарадила“ више од 7.000 лајкова за мање од сат.

„Можда за неколико година хиљаде нас неће морати да путује у Њујорк како бисмо се састали у овој згради“, рекао је Букеле коментаришући свој селфи испод логоа УН, који стоји изнад говорнице Генералне скупштине.

„Серија видео-конференција коштала би неколико стотина милиона долара мање и сигуран сам да би имала исти учинак, ако не и већи“, додао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала