Путин поздравио учеснике Руско-финског културног форума

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин поздравио је учеснике и госте јубиларног 20. Руско-финског културног форума и рекао да овај догађај има значајну улогу у развоју билатералне хуманитарне сарадње, саопштено је на званичном сајту Кремља.

„Срдачно вас поздрављам поводом отварања јубиларног, 20. Руско-финског културног форума. Форум већ две деценије игра значајну улогу у развоју билатералне хуманитарне сарадње, обезбеђујући директну, неформалну комуникацију између представника државних департмана, креативних колектива, образовних установа, музеја и невладиних организација наших земаља“, истакао је Путин.

Форум се одржава у Тули 27. и 28. септембра.

Председник Русије је указао и на то да је Тулска област позната по својим богатим културним традицијама и додао је почетком прошлог века фински класичар Арвид Јарнефелт посећивао Лава Толстоја на његовом имању Јасна пољана.

Путин је додао да се нада да ће гости из Финске имати прилику да се упознају са тим историјским местом, као и са другим атракцијама Тулске области.

У оквиру основне теме форума „Традиционална култура као основа савремених трендова“ учесници ће имати прилику да размотре многа актуелна питања.

„Надам се да ћете имати конструктивне, садржајне дискусије, које ће послужити јачању пријатељских, добросуседских односа између наших земаља и народа“, закључио је Путин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала