Срби у финалу ЕП, Французи потучени усред Париза у пет сетова (видео)

© AP Photo / Michel EulerОдбојкаши Србије на полуфиналном мечу против Француске
Одбојкаши Србије на полуфиналном мечу против Француске - Sputnik Србија
Пратите нас
У полуфиналном мечу Европског првенства, одбојкашка репрезентација Србије савладала је домаћина Француску после велике и неизвесне борбе резултатом 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7).

Нису „плави“ отворили утакмицу како смо се надали. Французи су, на крилима фантастичне публике која је дворану „Берси“ испунила до последњег места, заиграли одлично. Остварили су неколико поена предности коју су одржавали скоро цео сет. Пред крај првог сета се Србија пробудила, одиграла неколико добрих напада и везала три поена, али то није било довољно за преокрет. Ипак, било је то добра најава онога што ће уследити.

Заиграла је Србија феноменално у нападу, рескирала на сервису и погађала, а блок је био потпуно непробојан. Разиграли су се Атанасијевић и Урош Ковачевић, погађали и кроз блок снажних Француза, док се у пољу „гинуло“ за сваку лопту. Таквом игром, наша репрезентација дошла је до потпуног преокрета и вођства од 2:1.

Четврти сет су Французи заиграли на све или ништа. Доминирао је Енгапе, најбољи појединац „триколора“ који је био нерешива енигма за нашу одбрану. Врло брзо су стекли предност коју нису испустили до краја сета.

У петом сету их је сачекао хладан туш — наши одбојкаши су домаћине изненадили великим вођством од 5:0 на сервис сјајног Петрића, и врло брзо је семафор показивао 9:2 за Србију. Покушао је Енгапе да подигне своју екипу, борио се, трудио, и Француска је везала три поена. Деловало је као да могу да се врате у меч и пети сет учине неизвеснијим. Тада је Слободан Ковач затражио тајм-аут и на одличан начин прекинуо серију „триколора“. До краја меча су наши одиграли фантастично, сигурно, и нису дозволили никакво изненађење. Рутински су привели сет крају, а после сервис-грешке Француза могло је да се почне са слављем.  

Нашу репрезентацију у финалу чека Словенија, док ће се Французи борити за бронзу са селекцијом Пољске. Велико финале игра се у недељу од 18.30.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала