Србија и Русија јачају борбу против међународног криминала

© Sputnik / Дејан СимићЗаставе Русије и Србије
Заставе Русије и Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарка правде Србије Нела Кубуровић и генерални тужилац Руске Федерације Јуриј Чајка потписали су у Санкт Петербургу Споразум о сарадњи Министарства правде и Генералног тужилаштва Русије, који ће омогућити убрзање процедура и размену података и доказа у борби против међународног криминала.

Том приликом Кубуровићева и Чајка су истакли одличну сарадњу двеју земаља у области правосуђа и указали на то да између Русије и Србије постоје традиционално добри и пријатељски односи, саопштено је из Министарства правде.

„Потписивање Споразума само је потврда добрих и пријатељских односа између Србије и Руске Федерације, који се унапређују из дана у дан“, рекла је Кубуровићева.

Она је напоменула да је међународна правна сарадња у кривичним стварима двеју земаља досад изузетно функционисала, а да ће Споразум омогућити убрзавање процедура, размену података и достављање одређених доказа, што је од изузетног значаја у борби против међународног криминала.

Руски тужилац је истакао да постоји изузетно добра и интензивна сарадња између државних тужилаштава Русије и Србије и подсетио да је током прошле године потписан Споразум о сарадњи између те две институције.

Кубуровићева и Чајка су указали на то да су два министарства правде потписала Споразум о сарадњи 2008. године, а да је данашње потписивање круна вишегодишње успешне сарадње у области правосуђа.

Овим споразумом се проширује и унапређује међународна сарадња двеју земаља у области правосуђа, која се односи на борбу против организованог криминала, тероризма, корупције, трговине оружјем и наркотицима.

Такође, Споразумом се јача заједничка борба против кривичних дела у привреди и високотехнолошком криминалу, као и против других кривичних дела.

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала