Кинески медији „открили“ руско оружје које је „ноћна мора“ америчким носачима авиона

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаПодморница "Новоросијск"
Подморница Новоросијск - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинески медији су анализирали изјаву министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, у којој је рекао да Русији није потребно да троши огроман новац на носаче авиона, као што то раде САД, већ да јој је потребно оружје да им се супротстави, пишу кинески медији.

„Русији нису потребни носачи авиона на којима раде САД, већ је држави потребно оружје које може да им се супротстави“, изјавио је недавно Шојгу.

Министар тврди да САД троше огроман новац на приватне војне компаније и на носаче авиона.

„Али да ли је Русији потребно да има пет или десет носача авиона, ако не желимо да нападамо ни на кога? Нама су потребна средства која потенцијално могу бити искоришћена против таквих група носача авиона противника, у случају агресије против наше државе. То је несразмерно јефтиније и ефикасније“, рекао је министар.

Кинески портал „Соху“ пише да би оружје којим би се могло борити против америчких носача авиона и о коме је говорио руски министар одбране могла бити  противбродска ракета П-700 „Гранит“.

Недавно је нуклеарна подморница „Омск“ извела лансирање крстареће ракете по надводним циљевима у Тихом океану.

Противбродска крстарећа ракета „Гранит“ је била лансирана по школским метама и на дистанци од око 350 километара успешно је погодила брод-мету, наводи аутор чланка.

Кинески лист наглашава да Русија поседује суперсоничне ракете, али је ракета „Гранит“ оружје најбржег лета и може нанети велику штету САД.

Русије војне вежбе су постале сигнал за САД, а у случају напада Америке, Русија може успешно да потопи америчке носаче авиона, закључио је „Соху“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала