Протест „Један од пет милиона“ у Београду (видео)

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПротест "Један од пет милиона"
Протест Један од пет милиона - Sputnik Србија
Пратите нас
У Београду је вечерас одржан још један протест „Један од пет милиона“, на коме се, као и прошле суботе, обратила студенткиња Мила Јовановић, која је са својим колегама, активистима протеста, 12 дана учествовала у блокади Ректората Универзитета у Београду.

Она је рекла да је тај универзитет постао једина слободна институција у Србији и показао да је аутономан и да има интегритет, пренео је Танјуг.

Навела је да је било потребно 12 дана, али да су добили 4. новембар као датум када ће се Београдски универзитет изјаснити о докторату министра финансија Синише Малог.

„Уколико се 4. новембра не донесе одлука да је његов докторат плагијат, ми ћемо опет бити у Ректорату“, поручила је Јовановићева.

Окупљенима, међу којима је био председник Народне странке Вук Јеремић, обратио се и глумац Радослав Миленковић, који је критиковао радове у граду, између осталог и актуелну реконструкцију Трга Републике.

Он је затражио оставку градоначелника Зорана Радојичића и његовог заменика Горана Весића.

Протестна шетња је од Ректората кренула Улицом Васе Чарапића преко Трга Републике, где су учесници протеста склонили заштитну ограду и ушли у Француску улицу.

Одатле су наставили Улицом цара Душана, Тадеуша Кошћушка и Узун Мирковом до Ректората, где су, уз скандирање „победа“, палили бакље, а камере постављене на стубовима прелепили траком на којој је писало „цензурисано“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала