Комшић: Хрватска негира геноцид у НДХ, а РС у Сребреници

© AP Photo / Darko BandicКомеморација жртвама у Сребеници
Комеморација жртвама у Сребеници - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић рекао је на састанку са званичником Уједињених нација да се данас у Хрватској негира чињеница да је у раздобљу квислиншке Независне Државе Хрватске почињен геноцид над Србима, Ромима и Јеврејима, као што и босански Срби одбијају да признају геноцид у Сребреници.

Како је саопштено из Комшићевог кабинета у Сарајеву у суботу, он се током дана у Њујорку састао са специјалним изаслаником генералног секретара УН за спречавање геноцида Адамом Денгом, преноси Хина.

„Комшић је истакао апсурдну чињеницу да се са зачуђујућом упорношћу и дан-данас у ентитету Република Српска институционално негира геноцид почињен над Бошњацима у Сребреници и Подрињу, али и да се, пре свега у суседној Хрватској, кроз јавно и политичко деловање појединаца негира злочин геноцида над Србима, Ромима и Јеврејима у Другом светском рату у склопу квислиншке творевине НДХ“, наводи се у саопштењу.

Он је сугерисао да је потребан специфични приступ за сваки регион када су у питању овакви злочини, како се не би упало у замку површног и шаблонског приступа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала