Са Америком је опасно разговарати

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Објављивање стенограма разговора америчког председника Доналда Трампа и украјинског лидера Владимира Зеленског показало је да је опасно водити преговоре са Вашингтоном, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Слажем се са многим оценама да то (објављивање стенограма разговора Трампа и Зеленског) несумњиво мења слику, чак не и слику, већ, вероватно, и форму односа између држава, између лидера, између политичара. Јер, ево већ трећи дан након тог скандала сви разумеју да је опасно звати Вашингтон, водити разговоре, имати састанке“, рекла је Захарова Првом каналу.

Разговор америчког и украјинског председника Доналда Трампа и Владимира Зеленског нашао се у центру пажње након медијских извештаја који су јављали да је обавештајни службеник тај извештао сматрао алармантним и да је у вези са тим упутио жалбу свом руководству. Транскрипт телефонског разговора је објављен 25. септембра, а у четвртак је објављена и сама жалба.

Објављени транскрипт потврдио је да је Трамп затражио од Зеленског да истражи околности отпуштања бившег украјинског генералног тужиоца Виктора Шокина, који је водио истрагу о активностима компаније „Буризма група“, међу чијим директорима је био и син бившег америчког потпредседника Џоа Бајдена.

Демократе су покренуле процедуру за Трампов опозив у Представничком дому, оптужујући га да је тражио помоћ стране државе како би се мешао у изборе покушајем дискредитације политичког противника — Бајдена. Трамп негира оптужбе.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала