Британски генерал: Сваки дан је као у рату због сајбер-напада Русије

© Depositphotos.com / GorodenkoffДаркнет
Даркнет - Sputnik Србија
Пратите нас
Начелник штаба одбране Велике Британије генерал Ник Картер изјавио је да је та земља свакодневно у рату због сталних сајбер-напада Русије или других земаља, преноси „Дејли телеграф“.

„Осећам да сам сада у рату, али то није рат у оном смислу како смо га дефинисали у прошлости. То је зато што нас свакодневно угрожавају супарништво великих сила и борба идеја са недржавним структурама... Русија данас представља већу претњу него пре пет година“, истакао је Картер.

„Британски противници употребљавају спорну тактику и капацитете против нас и ми (Велика Британија) морамо да нађемо начин да на то одговоримо“, објаснио је генерал.

Он је додао да је променљива природа рата открила да разлике између рата и мира више не постоје.

Амбасада Русије у Великој Британији раније је изјавила да сајбер-напади о којима говоре британски министри нису стварни проблем, већ један од повода за ескалацију антируског расположења. Дипломатска мисија напоменула је да је Русија више пута на различитим нивоима предлагала британским партнерима сарадњу у области сајбер-претњи, али није добила никакву реакцију Лондона, што указује на недостатак заинтересованости за професионални дијалог са међусобним уважавањем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала