Цвијановићева: Српској добро и кад БиХ не функционише

© Срна / Борислав ЗдрињаЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Блокада избора Савета министара БиХ не штети Републици Српској и она у пракси може да функционише без БиХ, изјавила је председница РС Жељка Цвијановић.

Годину дана после избора у БиХ, РС је једина која има формиране институције и нормално функционише, што није случај ни са БиХ ни са Федерацијом БиХ, рекла је Цвијановићева за „Вечерње новости“.

„Ми смо свој део посла урадили када су избори завршени. Институције РС су успостављене. Све функционише. Сада из Сарајева покушавају да створе слику да је Српска кривац за то што није формиран Савет министара и што не ради Парламент БиХ. Како да ради Парламент БиХ, ако немате формиран Савет министара? Очигледно је да Сарајеву нису битни функционисање БиХ и европски пут“, казала је Цвијановићева.

Она је нагласила да ће одговор РС на Декларацију СДА и на напад на интегритет РС бити уставан и легитиман.

„У Народној скупштини РС у октобру ћемо усвојити закључке који ће бити сублимација ставова Српске и анализа целокупне слике у БиХ, са свим девијацијама“, прецизирала је председница РС.

На питање да прокоментарише спекулације о свађи између ње и председника СНСД-а Милорада Додика, она је истакла да никада није била у свађи са Додиком.

„Никада нисам била у свађи са председником Додиком, нити ћу бити! Без обзира на све покушаје да се извуче и покаже како наводно постоји неки реметилачки фактор, одговорно тврдим да тога нема у СНСД-у, на жалост опозиције“, нагласила је Цвијановићева.

На питање како гледа на деловање опозиције у РС и на константне оптужбе да је власт „лоповска“, она је рекла „да грађанима не треба прича ’држите лопова‘“.

„Најбоље се види на изборима како таква прича пролази и где опозиција константно губи, а политика СНСД-а добија велику подршку грађана. И тако годину за годином“, казала је Жељка Цвијановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала