Харадинај: Црна Гора била коректна са Косовом, почевши од рата са Србијом

© AP Photo / Michaeld CorderРамуш Харадинај
Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Пратите нас
„Црна Гора је након дуго времена променила смјер. У последњем рату, неки од нас су код њих нашли уточиште. Сада су признали нашу независност“, поручио је Харадинај.

Бивши премијер привремених институција Косова Рамуш Харадинај изјавио је да ће питање границе код Чакора решавати у договору са Црном Гором.

Председник партије „Алијанса за будућност Косова“ се састао са становницима Ругове код Пећи и разговарао о разграничењу са Црном Гором.

Портал „Коха“ је пренео да је Харадинај изјавио да је Црна Гора била коректна са Косовом „почевши од рата са Србијом“.

„Црна Гора је након дуго времена променила смјер. У последњем рату, неки од нас су код њих нашли уточиште. Сада су признали нашу независност“, рекао је Харадинај.

Коментаришући питање разграничења Косова и Црне Горе, Харадинај је изјавио да је било грешака, али да је о том питању разговарао са црногорским лидерима и да је веровао да ће у сарадњи са њима бити постигнут договор да се исправе грешке.

„Сада нам се догодило то са границом, као изненађење. Знамо да су историја и прошлост били тешки, желимо да ствари уредимо. Са Чакором је направљена грешка. Схватили су да није у реду и њихова два лидера се не противе да се то поправи“, рекао је Харадинај и истакао да „неће себи рећи да је нешто тешко, док не врати сваки камен Чакора“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала