Рјабков: Визни рат покренуо Вашингтон

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаСША приостанавливают выдачу неиммиграционных виз в России
США приостанавливают выдачу неиммиграционных виз в России - Sputnik Србија
Пратите нас
Након поступака Вашингтона, могућ је одговор Москве на визне мере, али то није избор Русије, јер су Сједињене Америчке Државе покренуле визни рат, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Што се тиче тога да ли ћемо организовати визни рат, знате, овај рат се води и покренуле су га Сједињене Америчке Државе. Већ дуже време имамо великих проблема са слањем запослених у нашим амбасадама и генералним конзулатима у Сједињеним Америчким Државама на дуга пословна путовања. Имамо велике проблеме и са слањем особља на кратка пословна путовања“, објаснио је Рјабков у интервјуу за часопис „Међународни послови“.

„Американцима нудимо договор, а не да раде по принципу ’око за око, зуб за зуб‘“, рекао је Рјабков и додао да то за сада не функционише.

Рјабков сматра да су приоритети оних који формирају и одређују „руску политику“ у САД другачији и да они, очигледно, желе да са Русијом разговарају са позиције силе.

Он је нагласио да је асиметричност одговора Русије такође опција.

„О томе ћемо даље размишљати. Сада је, наравно, зазвучао аларм у вези са оним што Сједињене Америчке Државе могу себи да дозволе у односу на Уједињене нације, јер то није била провокација против руских држављана, већ демонстрација потпуног непоштовања саме организације, која се налази у Њујорку, на територији Сједињених Америчких Држава“, додао је он.

Неколико чланова руске делегације није добило визу за учешће на 74. заседању Генералне скупштине УН, које траје од 24. до 30. септембра у Њујорку. Објашњење да је неиздавање виза ствар техничке природе портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је назвала неуверљивим. Визу није добило укупно десет чланова делегације, укључујући председника Одбора Савета Федерације Русије за међународне послове Константина Косачова и председника Одбора Државне думе Русије за међународна питања Леонида Слуцког.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала