Уживо: Сукоби демонстраната и полиције у Хонгконгу, Парламент хитно евакуисан (видео)

© AP Photo / Vincent ThianСукоби полиције и демонстраната у Хонгконгу
Сукоби полиције и демонстраната у Хонгконгу - Sputnik Србија
Пратите нас
Секретаријат Законодавне скупштине Хонгконга објавио је хитну евакуацију особља због протеста у граду који су већ прерасли у насилне сукобе демонстраната и полиције. „Од свог особља се тражи да се хитно евакуише из зграде Скупштине у безбедним условима“, наводи се у саопштењу на Владином сајту.

Демонстранти су у сукобима са полицијом бацали Молотовљеве коктеле, а засипали су полицајце и непознатом течношћу од које су они добијали опекотине.

Медији јављају да је полицајац пуцао на једног демонстранта и да је рањени хоспитализован.

Како наводи лист „Саут Чајна морнинг пост“ демонстрант је рањен у пределу грудног коша, али се не наводе детаљи.

Ово је први пут да су полицајци применили бојеву муницију против демонстраната од почетка масовних демонстрација. Претходно је полиција само испаљивала хице упозорења у ваздух.

У Хонгконгу се од почетка јуна одржавају масовни протести због закона о екстрадицији. Опозиција у Хонгконгу је раније планирала да одржи велики протестни марш 1. октобра, али је пријава за то одбијена.

То није зауставило демонстранте, који су изашли на улице и сукобили се са полицијом. Демонстранти су се окупили у различитим деловима града, разбијају семафоре и ограде на путевима и узвикују пароле.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала