Путин: Сваки мој разговор може да буде објављен

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин током телефонског разговора са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом
Председник Русије Владимир Путин током телефонског разговора са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин прокоментарисао је скандал поводом објављивања разговора између председника САД Доналда Трампа и његовог украјинског колеге Владимира Зеленског, рекавши да је захваљујући свом искуству увек спреман да било који његов разговор буде објављен.

„Не радим цео живот ово што радим данас. Поучен претходним искуством, знам да било који мој разговор може да буде објављен и увек полазим од тога“, рекао је Путин током пленарног заседања форума „Руска енергетска недеља“.

Он је истакао да се користи свака прилика за напад на Трампа.

„У овом случају то су Украјина и спорови у вези са њом. Ово још једном потврђује да ми генерално нисмо имали никакве везе са тим, само су тражили повод за напад на америчког председника“, нагласио је Путин.

Како је шеф Кремља напоменуо, постало је јасно да нема завере између Москве и Трамповог тима, што је и доказао амерички специјални тужилац Роберт Милер.

„Сада су нашли други повод, који је повезан са Украјином. То само потврђује да Русија нема никакве везе са тим“, нагласио је Путин.

Председница Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси је 24. септембра најавила почетак процедуре Трамповог импичмента јер је, наводно, тражио страну помоћ како би нанео штету свом политичком ривалу. Демократе су најавиле да ће позвати Трампа на одговорност због његове наводне претње Украјини која укључује прекид испоруке америчке помоћи, уколико украјински председник Владимир Зеленски не покрене „истрагу“ против бившег потпредседника Џоа Бајдена, који је и могући кандидат демократа на следећим председничким изборима.

На крају је Бела кућа објавила транскрипт разговора између Трампа и Зеленског.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала