Албанци у Њујорку позивају на протест против премијере филма Бориса Малагурског

© Уступљено СпутњикуБорис Малагурски
Борис Малагурски - Sputnik Србија
Пратите нас
Група „Албански корени“ позвала је преко Фејсбука на протест против премијере филма Бориса Малагурског „Тежина ланаца 3“ у Њујорку.

„Стоп српској пропагандној машини“, написано је на страници „Албански корени“ на Фејсбуку. Протест је заказан само сат времена пре премијере филма испред „СВА Театра“.

© Sputnik / ИлустрацијаПозив групе „Албански корени“ против премијере филма „Тежина ланаца 3“ на страници те групе на Фејсбуку
Албанци у Њујорку позивају на протест против премијере филма Бориса Малагурског - Sputnik Србија
Позив групе „Албански корени“ против премијере филма „Тежина ланаца 3“ на страници те групе на Фејсбуку

Борис Малагурски је за Спутњик изјавио да тај позив значи да су албански екстремисти признали да је он претња за њихов пројекат лажне државе Косово.

„Ово је јасан покушај застрашивања и провоцирања, са циљем да спрече пројекцију мог филма. Мене су описали као противника косовске независности и бораца ОВК. После забране уласка на Косово од стране бившег премијера Рамуша Харадинаја, албански екстремисти су поново признали да сам претња за њихов пројекат лажне државе Косово, овог пута у Њујорку. Позивам све Србе и поштене Американце да дођу на премијеру ’Тежине ланаца 3‘ у Њујорку, али и у осталим градовима широм Северне Америке, да албанским екстремистима заједно покажемо да их се не плашимо, да не могу да угуше истину, да ће свет сазнати шта се дешава на нашим просторима и да ће правда кад-тад победити“, прокоментарисао је Малагурски за Спутњик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала