Победа Партизана у Казахстану

© REUTERS / PAVEL MIKHEYEVФудбарли Партизана славе победу у Астани
Фудбарли Партизана славе победу у Астани - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалери Партизана су остварили победу над Астаном на гостовању резултатом 2:1 у оквиру другог кола Лиге Европе.

Изабраници тренера Сава Милошевића су одиграли одличну утакмицу и направили велики гол шанси, али су успели да искористе само две.

Стрелац оба гола је био Умар Садик. Нападач Партизана је још два пута матирао голмана Астане Ненада Ерића, али се тада резултат није мењао јер је лопта била упућена ка голу из офсајд позиције, преноси Б92.

Могли су црно-бели до много убедљивијег тријумфа у Нурсултану, али је на крају одбрана српског тима стрепела до последњег судијског звиждука.

Како јавља РТС, Саво Милошевић је у односу на неке претходне мечеве одлучио да утакмицу почне у офанзивнијој варијанти, што је донело резултата у игри, довело до голова и помогло да се оствари победа.

© REUTERS / PAVEL MIKHEYEVПрви гол црно-белих
Победа Партизана у Казахстану - Sputnik Србија
Први гол црно-белих

Умар Садик, који је био оспораван на почетку сезоне, одиграо је фантастичан меч — Нигеријац је доминирао у дуелима са одбраном Астане, постигао је два поготка, а два гола су му била поништена због офсајд позиција.

Садик је у 29. минуту искористио гужву у петерцу противника и донео предност црно-белима, а вођство свог тима је повећао на 2:0 у 73. минуту, сјајним ударцем са ивице казненог простора.

Партизан је поред та два гола имао још неколико прилика, које су пропустили Тошић, Сума и Марковић, што је домаћин искористио и у финишу меча преко Исланђанина Сигурјонсона смањио резултат.

Ипак, одбрана Партизана одолела је нападима Астане, па су црно-бели стигли до изузетно важне победе за пласман у наредну фазу Лиге Европе.

Наредни меч Партизан игра на свом терену 24. октобра, када у Београд стиже Манчестер јунајтед.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала