Бивша асистенткиња тужи Де Нира за сексуално узнемиравање

© AFP 2023 / Tiziana FabiРоберт де Ниро
Роберт де Ниро - Sputnik Србија
Пратите нас
Грем Чејс Робинсон, бивша асистенткиња Роберта де Нира, тужила је славног глумца због „сексуалне дискриминације, непријатељског радног окружења и узнемиравања“, а на име одштете тражи 12 милиона долара.

Робинсонова тврди да је добитник два Оскара давао „сексуално експлицитне коментаре“ и да ју је вербално злостављао, као и да има снимке телефонских разговора којима то може да докаже, преноси Си-Би-Ес.

Она наводи да више није могла да издржи „непријатељско радно окружење“ и да је преко браниоца обавестила Де Нира и компанију „Ченел продакшенс“ да размишља о тужби за дискриминацију. Робинсонова тврди и да је глумац чинио „нежељене физичке контакте“ и упућивао сексуалне коментаре, да јој је плаћао мање због њеног пола и да ју је понижавао додељивањем „стереотипно женских дужности“, као што су кућни послови.

Робинсонова каже и да јој је Де Ниро претио када је покушала да да отказ и да је тужба коју је против ње покренула његова компанија „Ченел продакшенс“ освета.

Она је поднела тужбу савезном суду на Менхетну, након што ју је Де Ниро у августу тужио због утаје шест милиона долара док је користила кредитну картицу његове компаније за сопствене потребе.

Робинсонова је у тужби описана као „нелојалан запосленик“ и оптужена да је „више пута и методично“ злоупотребљава Де Нирово поверење ради проневере средстава, преноси „Интернешенел“.

У тужби се наводи и да је она гледала „Нетфликс“ док је била на послу и тврди се да је у јануару провела четири дана гледајући 55 епизода „Пријатеља“, пренео је Танјуг.

Робинсонова је радила за Де Нира од 2008. до априла 2019. године, а почела је када јој је било 25 година.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала